Op maandag 13 november organiseert de kennisgroep InformatieVeiligheid een netwerkevent voor collega-informatiebeveiligers en Information Security Officers (ISO’s) binnen Samenwerking Noord. Aanmelden kan door een mail met je gegevens te sturen naar info@samenwerkingnoord.nl. Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Naast netwerkmogelijkheden zullen er presentaties zijn door RDW en AIVD. Zo vertelt Gert Maneschijn, Corporate Security Officer, over het verbeteren van het autorisatiebeheer bij RDW.

Maneschijn heeft op het gebied van identificatie van burgers een ontwikkeling gestart waarmee burgers zich met een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs op een hoger niveau kunnen identificeren dan met het huidige DigiD. Dit is bekend onder de naam Remote Document Authentication. Binnen RDW is hij eigenaar van het platform identificatie en autorisatie. Hier wordt nu een ambitieus project uitgevoerd om het beheer van autorisaties sterk te vereenvoudigen. Zijn aanpak is resultaatgericht, innovatief waar nodig en pragmatisch.

Aanmelden kan via info@samenwerkingnoord.nl.

Vermeld daarbij uw naam, organisatie en uw functie. Ook voor vragen kunt u dit mailadres gebruiken.

Kijk voor het volledige programma op de eventpagina van Samenwerking Noord.