Insite Security en ITsec werken inmiddels alweer twee jaar nauw samen. Gedurende die samenwerking zijn beide partijen ervan overtuigd geraakt dat ze de beste IT security kunnen bieden als ze doorgaan onder één naam. Daarom gaan de twee ondernemingen in de loop van 2018 verder onder één merknaam: Qbit.

“Wij geloven dat computers en mensen de ultieme combinatie zijn voor geoptimaliseerde beveiliging”, zo zeggen ze bij Insite en ITsec eensgezind. “Door securitydiensten te ontwikkelen die een stapje verder gaan, wordt het beveiligen van uw IT systemen makkelijker, betrouwbaarder en efficiënter.”

Qbit?
Een qbit is een onderdeel van de kwantumcomputer, een computer waarbij de processor gebruik maakt van de principes van de kwantummechanica. Zo’n processor kan in één keer (parallel) dezelfde berekeningen uitvoeren over een zeer grote hoeveelheid data. Deze zal daardoor vele malen sneller zijn dan een conventionele computer. In klassieke systemen bestaat het geheugen van een computer uit bits. Bij een kwantumcomputer gaat het om qbits. “Door de eigenschappen van de kwantumcomputer verwachten we de term qbit in de toekomst veel tegen te gaan komen in de computer- en securitywereld. Vandaar de keuze om verder te gaan onder de naam Qbit.”

Maar dat is niet de enige reden voor de naamkeuze: “Qbit sluit daarnaast goed aan bij onze visie: hightech en efficiënt. Wij zijn voor de klant wat Q is van James Bond. De analytische partner, die met beide benen op de grond staat. De partner die je voorziet van creatieve oplossingen en nieuwe snufjes die altijd werken als het erop aankomt.”