Het Kennisnetwerk Data Science is op maandag 26 maart gestart met een nieuwe Meet-Up. Na ‘Predictive Policing’, samen met de politie Noord-Nederland, zijn de data scientists van Samenwerking Noord dit keer aan de slag gegaan met twee cases vanuit Wetterskip Fryslân. Met behulp van Image Recognition wordt gekeken of diatomeeën (algen) herkend kunnen worden in microscoopbeelden en of water en land herkend kan worden in hoge resolutie luchtfoto’s of satellietbeelden. De resultaten van de Meet-Up worden op 23 april gepresenteerd en het kennisnetwerk wil de leden van Samenwerking Noord graag uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn.

“Met ruim veertig data scientisten uit de drie noordelijke provincies zijn we gestart op 26 maart met de uitwerking van de casus”, zo legt Merijn van der Roest, voorzitter van het Kennisnetwerk Data Science, uit. “Op 9 april zijn we hiermee verder gegaan en we kunnen nu al stellen dat we prachtige resultaten zullen gaan behalen.”

Die resultaten zullen worden gepresenteerd tijdens een derde bijeenkomst op 23 april, waarvoor het kennisnetwerk ook graag de leden van Samenwerking Noord uitnodigt. “We willen hen graag kennis laten maken met het kennisnetwerk, dat operereert onder de vlag van Samenwerking Noord. Door de resultaten van de Meet-Up te presenteren willen we aan de hand van echte casussen een beter beeld geven van wat Data Science kan betekenen, hoe we als Kennisnetwerk op een zeer innovatieve wijze Data Science in het Noorden naar een hoger plan tillen en wat we voor de leden van Samenwerking Noord kunnen betekenen.

Er is bij de presentaties plaats voor maximaal twintig leden van Samenwerking Noord.

Klik hier voor het programma van de slotbijeenkomst op 23 april

Aanmelden kan door een mail met je gegevens te sturen naar Merijn van der Roest: m.vanderroest@anchormen.nl.