Nuttig, gezellig én bijzonder informatief: zo zou je het ‘Groot-Niet-Te-Missen-Samenwerking-Noord-Diner’ kunnen omschrijven dat donderdag 29 november werd gehouden in Hotel Van der Valk in Hoogkerk, vlakbij Groningen. Veel leden van Samenwerking Noord schoven aan bij dit diner, waar onder andere werd gesproken over de toekomst van Samenwerking Noord.

Het was inderdaad een eigenlijk niet te missen diner. Al was het alleen al dankzij de aanwezigheid van tientallen vertegenwoordigers van tal van IT bedrijven uit het Noorden, die dankzij het diner de kans kregen om hun onderlinge contacten te versterken of om hun netwerk te vergroten.

Tijdens de bijeenkomst hield Evert van den Akker, Programma Manager Smart Industry bij TNO, een inleiding over het belang van samenwerking om het Noorden verder te brengen op het gebied van ICT.

Toekomst Samenwerking Noord
Maar een andere belangrijke reden waarom het nuttig was om aanwezig te zijn was het feit dat de leden tijdens de bijeenkomst ook uitvoerig informatie kregen over plannen voor vernieuwing van Samenwerking Noord. Zo is het de bedoeling dat Samenwerking Noord ook officieel een vereniging wordt. Tot nu toe is Samenwerking Noord een informele vereniging zonder juridische status. Maar vanaf 1 januari 2019 wordt het een formele vereniging, ingeschreven bij KvK.

Fred Hassert is nu nog voorzitter van de stuurgroep, maar wordt straks statutair voorzitter van de Vereniging. Hij zal in die hoedanigheid graag een rol spelen van een soort ambassadeur. Machiel van der Schaaf wordt voorzitter van de Ledenraad. Er komen straks acht sectoren, in plaats van de huidige zes sectoren.

‘Deze reorganisatie is niet het gevolg van navelstaarderij, maar geeft wat ons betreft juist blijk van ambitie. We zijn een groeiende vereniging en willen nog succesvoller zijn in het versterken van de economie van Noord-Nederland’, zo vatte één van de bestuursleden de motivatie voor de reorganisatie samen.