Vandaag brachten 15 meisjes van CSG Augustinus een bezoek aan de divisie ICT van de RDW in Groningen. Het bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om hen al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Niet alleen in Groningen deden meisjes mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven.
In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

Programma
Judith Sterenberg, Jacqueline Post-Jonkman, Foskea Raven, Anouk Westendorp en Dorine Hofmeester verzorgden een aantal presentaties, onder andere over zelfsturende auto’s, fietsendiefstal en vrouwen in IT.
Els Jongerius heeft de meiden begeleid tijdens CoderDojo, waar ze kennis hebben gemaakt met programmeren. De dag is afgesloten met een lunch en een RDW goodiebag voor alle jonge deelneemsters.