Afgelopen maandag (26 maart) is bij gastheer RDW de tweede meetup van het Kennisnetwerk Data Science, met ruim 40 data scientists, van start gegaan. Het onderwerp van de over drie verschillende bijeenkomsten uitgesmeerde Meetup is deze keer ‘Image Recognition’. Al tijdens de eerste sessie werden een aantal leuke plannen gepresenteerd waarmee de deelnemers de komende bijeenkomsten mee aan de slag gaan. 

De eerste bijeenkomst werd geopend met een welkomstwoord van Merijn van der Roest, kerngroeplid van het Kennisnetwerk Data Science. Daarna volgde een introductie over Image Recognition door Herbert Kruitbosch (RUG CIT) en een plenaire sessie door Marcel Adema van het Wetterskip Fryslan, dat data beschikbaar heeft gesteld waar de deelnemende data scientists mee aan de slag kunnen.

Na een smakelijke maaltijd volgde de toelichting van de case en de data. Daarna was het tijd om de zes groepen te formeren en om hands-on aan de slag te gaan.

Aan het einde van de avond werd per groep even een korte update gegeven. De groepen presenteerden leuke plannen waar ze tijdens de komende bijeenkomst mee aan de slag gaan en die ongetwijfeld interessante uitkomsten zulle opleveren.

Het Kennisnetwerk Data Science
Het Kennisnetwerk Data Science Noord Nederland is opgezet door studenten van de IT Academy Noord-Nederland en opereert onder de vlag van Samenwerking Noord. Het doel van het kennisnetwerk is om Noord-Nederland met elkaar te verbinden en om data science kennis met elkaar te delen.

Voor deze tweede editie heeft Samenwerking Noord-lid RDW zijn kantoor in Groningen beschikbaar gesteld als locatie voor de Meetup.