Datum: 11-11-2016 - 09:00 - 17:00
Locatie: Provinciehuis Groningen
Organisator:
Aanmeldingen: 284

Let op: het maximaal aantal deelnemers van het Agile congres van vrijdag 11 november is inmiddels bereikt. Daarom heeft de organisatie besloten om op vrijdag 9 december een tweede congres te organiseren, wederom in het provinciehuis in Groningen.  Het programma kan dan iets afwijken. Aanmelden is uitsluitend mogelijk voor het congres van 9 december.

Een must voor iedereen die meer wil weten over agile!

Op vrijdag 11 november en op vrijdag 9 december 2016 organiseert Samenwerking Noord het tweede Agile congres. Dit congres is een vervolg op het congres van september 2015 en belooft weer een interessante dag te worden. Het congres biedt niet alleen een paar interessante sprekers, maar ook veel mogelijkheden om te netwerken en kennis en ervaringen uit te wisselen.


From Agile IT to Agile Business
Het thema van dit congres is ‘Tomorrow’s way of life: from Agile IT to Agile Business’. Voor dit thema is gekozen, omdat de transitie naar een agile organisatie een zaak is van IT én business. En hier zit tevens de uitdaging. Niet alleen op technisch gebied, maar zeker ook op managementgebied. Tijdens dit congres wordt de transitie zowel vanuit IT áls vanuit de business benaderd.


Keynotes
Als keynote sprekers heeft de organisatie Arie van Bennekum en Menno van Doorn weten vast te leggen.

  • Arie van Bennekum is een autoriteit waar het gaat om agile en is één van de mede-auteurs van het Agile Manifesto. Samenwerking Noord heeft speciaal voor het congres een interview met hem gepubliceerd.
  • Menno van Doorn is directeur van VINT, het onderzoeksinstituut van Sogeti. Naast onderzoeker is hij co-auteur van veel boeken over de impact van nieuwe technologie op de business en maatschappij. (eerder was Sander van Duivestein uitgenodigd als keynote, maar hij is verhinderd. Zijn rol wordt dus overgenomen door Menno van Doorn).


3 thema’s, 3 rondes, 7 zalen, 19 sessies
Er is volop gelegenheid om tijdens het congres kennis en ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen. Daarom kun je kiezen uit een keur van interessante workshops en is er voldoende gelegenheid om contacten op te doen. Bezoekers kunnen in 3 rondes een keuze maken uit 19 sessies. De sessies zijn opgebouwd rondom 3 thema’s:

Klik op de link om de onderwerpen van de sessies te bekijken of bekijk de schematische weergave van het programma om je looproute voor de dag te bepalen.


Opbouw programma
Het programma is in grote lijnen als volgt opgebouwd:

8.30 uur Inloop
9.00 uur Opening
9.15 uur Keynote Arie van Bennekum
10.00 uur Wisselen van zaal
10.15 uur Sessieronde 1
(Enkele sessies duren langer en lopen door tot 12:00 uur)
12.00 uur Lunch
13.00 uur Keynote Menno van Doorn
14.00 uur Wisselen van zaal
14.15 uur Sessieronde 2
(Enkele sessies duren langer en lopen door tot 16:00 uur)
15.00 uur Wisselen van zaal
15.15 uur Sessieronde 3
16.00 uur Wisselen van zaal
16.00 uur Afsluiting


Kosten
Deelname is gratis voor medewerkers van organisaties die bij Samenwerking Noord zijn aangesloten en voor partijen die deel uitmaken van de congresorganisatie. De kosten voor overige deelnemers bedragen 100 euro per persoon.

Het Agile congres is opgenomen in de programmering van Let’s Gro. Het inspiratiefestival over de toekomst van Groningen dat plaatsvindt van 8 tot en met 12 november 2016 (meer informatie op de site van Let’s Gro).

 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.