Kaart niet beschikbaar

Datum: 31-10-2019 - 08:00 - 11:00
Locatie: Post-Plaza
Organisator: Samenwerking Noord, CGI, Veiligheidsregio Fryslan en NORISK
Aanmeldingen: 20

Locatie Post-Plaza, Tweebaksmarkt 27, Leeuwarden

Op donderdag 31 oktober a.s. organiseert Samenwerking Noord tezamen met de drie Samenwerking Noord leden CGI, Veiligheidsregio Fryslân en NORISK in Post-Plaza Hotel in Leeuwarden een interactieve kennisbijeenkomst met als thema ‘Cloud & Nieuw’. 

Over enkele maanden zitten we alweer aan de oliebollen om terug te blikken op wat geweest is en een frisse start te maken met wat er komt. Nu willen we niet beweren dat ‘Cloud’ inmiddels ‘oud’ is. Het is echter wel een feit dat er in de technologie, wetgeving en acceptatie in de afgelopen jaren bijzonder veel ontwikkeling is geweest. We staan dus wel zeker aan de vooravond van een nieuw Cloud-tijdperk, waarin de grote spelers steeds dominanter zijn geworden, ‘Public’ steeds verder terrein wint van ‘Private’ en ‘On Premise’ en er een functionaliteitsexplosie is in de portfolio’s van Microsoft, Amazon, Google en soortgelijke giganten.

Durf je de sprong naar Cloud only te maken? Waar en hoe moet je beginnen? Ben je in staat om voor jouw organisatie de juiste kostenefficiënte keuzes te maken? Waar ga je tegenaan lopen op het gebied van security en beschikbaarheid? Hoe ga je om met legacy en bewaarplichten. Welke data solutions heb je nodig om slagvaardig te blijven in een SaaS-omgeving? Welke beheersdiensten heb je (nog) nodig binnen de eigen organisatie en hoe ga je de transitie uitvoeren? Zomaar wat vragen die we zullen behandelen tijdens de ontbijtsessie op 31 oktober as van 08.00u tot 11.00u.

Na korte introducties van Sjaak Laan, Jeroen Westerik en Melle Steringa (zie onderstaande profielen), zullen de mannen in een forumdiscussie worden uitgedaagd om hun kennis en ervaring te vertalen naar begrijpelijke visies en aanbevelingen. Ook jij bent van harte uitgenodigd om hen te prikkelen met ‘lastige’ vragen en de uitdagingen waar jij tegenaan loopt. Post-Plaza Hotel in Leeuwarden zorgt voor de juiste voedingsbodem, we starten dan ook met een ontbijt.

De sprekers:

Sjaak Laan (1964) werkt bij CGI als Director Consulting expert en heeft ruim 30 jaar IT ervaring. Hij werkt als cloud & security architect aan complexe projecten bij klanten in diverse markten in Noord Nederland. Sjaak is Master Certified IT Architect (The Open Group), en is TOGAF, CISSP,  CRISC en Amazon AWS gecertificeerd. Hij volgt de ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet en deelt zijn kennis graag via presentaties en publicaties. Hij heeft een bestseller boek geschreven over infrastructuur architectuur dat wordt gebruikt op universiteiten over de hele wereld.

Jeroen Westerik (1973) werkt bij Veiligheidsregio Fryslân (VRF) als hoofd van de afdeling Informatiemanagement. Jeroen heeft het overgrote deel van zijn loopbaan gewerkt op het snijvlak van management & ICT. Eind 2012 is hij als adviseur informatiemanagement & ICT gestart bij VRF en heeft eerst meegewerkt aan de regionalisering van de Brandweer. In die eerste periode is het belang van informatiemanagement steeds meer op de kaart komen te staan binnen de organisatie. Vanaf 2014 is Jeroen in dienst van VRF gekomen en geeft hij leiding aan de afdeling Informatiemanagement en werkt hij met de verschillende organisatieonderdelen aan het gezamenlijk vormgeven aan de informatievoorziening van VRF.

Melle Steringa(1971) werkt bij Vincere dochter NORISK als directeur en mede-eigenaar van het onderdeel dat zich bezig houdt met IT-strategie, Informatiemanagement en dataoplossingen op basis van Microsoft technologie. Met zijn ruime (internationale) ervaring in ICT begeleidt hij klanten met (IT) organisatie en cloud transities, inclusief de reis naar digitale transformatie. Tevens vervult hij een bestuursfunctie in connect.frl.

Voor wie is deze kennisbijeenkomst bedoeld?

Deze kennisbijeenkomst is bedoeld voor IT managers, Cloud- en migratiespecialisten en professionals die meer willen weten van en dagelijks te maken hebben met de actuele ontwikkelingen op genoemd terrein.

Aanmelden en investering:

Belangstellenden kunnen zich hieronder aanmelden tot en met 27 oktober a.s. Voor leden van Samenwerking Noord is deze kennisbijeenkomst vanzelfsprekend gratis. Niet-leden van Samenwerking Noord zijn eveneens van harte welkom tegen een vergoeding van € 175,00 exclusief BTW per deelnemer. Aanmeldingen van niet-leden zijn pas definitief na opgave van het factuur- en/of postadres bij aanmelding. Afmeldingen en/of ‘no shows’ na 27 oktober as worden, ook voor leden, gefactureerd tegen genoemd tarief.

We ontmoeten jullie graag op 31 oktober as in het Post-Plaza Hotel in Leeuwarden!

 

Bookings

Soort ticket Prijs Plaatsen
Niet-ledenticket (op factuur) €175,00
Ledenticket €0,00