Datum: 20-11-2019 - 17:30 - 21:30
Locatie: Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk
Organisator: Get There

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de diverse mogelijkheden voor Brain-Computer-Interfaces?

Wel eens nagedacht over de ethische aspecten van bepaalde toepassingen van neurotechnologie, zoals toegang tot privé gevoelens en gedachten?

Hoe kunnen we deze privé data zorgvuldig en nuttig gebruiken, bijv. mag jouw werkgever daar ook gebruik van maken om te monitoren of je wel de hele dag productief bent? En mag de overheid deze gegevens vanuit jouw brein ook gebruiken? Welke toepassingen zijn er te bedenken in de medische sector, voor de gewone consument of voor het leger of politie? Wat zijn de belangrijkste barrières voor de ontwikkeling van BCIs (Brain Computer Interfaces) en hoe dragen bedrijven als Facebook momenteel bij aan de ontwikkeling?

Geef je op voor deze inspirerende avond en leer meer over ‘de samensmelting van elektronica en ICT met het brein’.

Ben jij ICT professional en geïnteresseerd?
Meld je hier aan
De toegang is gratis (maximaal 120 inschrijvingen).

Programma
17:30 uur: ontvangst gasten
18:00 uur: start buffet
19:00 uur: start welkom door Get There
19:10 uur: start lezing door Dr. F. Nijboer
20:30-20:45 uur: afronding met vragenkwartiertje
20:45 uur: start borrel
21:30 uur: sluiting

over de spreker

Dr. Femke Nijboer (mei 2008 PhD Neurowetenschap, magna cum laude) heeft als wetenschapper verschillende prijzen op haar naam staan en doet al jaren onderzoek naar brain-computer interfaces. Naast haar wetenschappelijke werk begon zij zich vanaf 2016 meer te richten op het maatschappelijke debat over neurotechnologie: de samensmelting van elektronica en ICT met het brein en de maatschappelijke gevolgen daarvan.

Femke’s lezingen staan bekend om haar humor, toegankelijkheid en haar enthousiaste interactie met het publiek.

Naast wetenschapper en spreker is Femke Nijboer ook assistent professor BSS (Biomedical Signals and Systems) aan de Universiteit van Twente.