Datum: 23-05-2019 - 09:00 - 12:00
Locatie: Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk
Organisator: Samenwerking Noord & DICTU

Op 23 mei organiseert Samenwerking Noord in het Van der Valk Hotel in Groingen-Hoogkerk een inspirerende en interactieve ochtendsessie over ‘Slim in de Cloud met de Dienst ICT Uitvoering, (DICTU)’. Vanaf 8.00 uur bent u van harte welkom voor een gezamenlijk ontbijt, waarna u vanaf 9.00 uur wordt meegenomen in de wereld van de Cloud bij de DICTU. De verwachting is dat de kennissessie tot 11.30/12.00 uur zal duren.

Door onvoorziene omstandigheden is besloten dit event niet zoals eerder gecommuniceerd in het Van der Valk Hotel in Assen te houden, maar in het Van der Valk Hotel bij Groningen-Hoogkerk.

Over DICTU

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) is een baten-lastendienst van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en is één van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. DICTU ondersteunt de primaire processen van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, inclusief de uitvoeringsorganisaties. Daarnaast levert DICTU ICT-dienstverlening aan onderdelen van andere ministeries. DICTU zoekt daarbij naar een evenwichtige balans tussen maatwerk en generieke oplossingen en stelt hierbij kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. DICTU maakt hierbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, mobile en big data.

Programma kennisbijeenkomst

DICTU heeft als één van de weinige overheidsorganisaties het beheer over haar eigen Cloud omgeving. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle applicaties vanuit deze Cloud gaan werken. Hierdoor heeft DICTU ruime ervaring en kennis opgedaan met het bouwen van een “private” Cloud en de begeleiding van complexe migratie trajecten. Deze kennis deelt DICTU graag met vakgenoten en andere belangstellenden uit het veld. Zo ook tijdens deze ontbijtsessie, waar deskundige medewerkers van DICTU hun licht zullen laten schijnen over vragen als:

–       Wat is nut en noodzaak van de Cloud die DICTU gebouwd heeft?

–       Wat wordt bedoeld met een ‘private’ en ‘on premise’ Cloud?

–       Hoe is de Cloud ontstaan, hoe ziet het beheer er momenteel uit en welke ontwikkelingen liggen in het verschiet?

–       Wat is er te zien onder de motorkap van de DICTU Cloud?

Investering

Voor leden van Samenwerking Noord is deze kennisbijeenkomst gratis. Niet-leden zijn eveneens van harte welkom tegen een vergoeding van €150,00 (exclusief BTW) per deelnemer.

Belangstellenden kunnen zich tot en met 19 mei per mail of app aanmelden bij Samenwerking Noord-secretaris Harold van Emst (06 233 656 30)tot en met 19 mei. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plekken is gemaximeerd.

Aanmeldingen van niet-leden zijn pas definitief na opgave van het factuuradres. Afmeldingen en/of ‘no shows’ na 19 mei worden, ook voor leden, gefactureerd tegen genoemd tarief.