Datum: 15-04-2019 - 19:00 - 22:30
Locatie: DOT
Organisator: RUG Centrum voor Informatie Technologie

Op 15 organiseert het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de RUG de eerste editie van TechTalks050. De opzet is simpel: een wetenschapper en iemand uit de praktijk presenteren een actueel onderwerp op het gebied van digitale technologie, innovatie en/of trends, in dit geval ‘Brain Inspired Computing’. De bijeenkomsten zijn gericht op ondernemers, professionals en beleidsmakers in de digitale wereld en worden telkens afgesloten met een netwerkborrel voor Groningen en wijde omtrek.

De volgende generatie computers zal niet gebaseerd zijn op silicium chips, maar op nieuwe materialen, geïnspireerd door de organisatie van het menselijk brein. Professor Niels Taatgen doet onderzoek naar ‘Brain Inspired Computing’ bij het nieuwe centrum CogniGron van de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met een ondernemer neemt hij het publiek mee langs de technologische ontwikkelingen op het terrein van computerbreinen of breincomputers.

Programma

Inloop vanaf 19:00 uur
Start 19:30 uur
Netwerkborrel 21:30 uu

Tickets

Kaarten voor de TechTalks bestel je vooraf via de website van DOT of op de avond zelf aan de deur van DOT (mits er nog plaatsen beschikbaar zijn). De prijs voor een kaartje is 7,50 euro, inclusief koffie of thee vooraf en één consumptie tijdens de borrel.

Meer informatie

Wie zich inschrijft voor de TechTalks050 mailinglijst, ontvangt per event een uitnodiging en een reminder met informatie over de komende onderwerpen en sprekers.

Route en parkeren bij DOT

De bijeenkomsten van TechTalks050 vinden plaats in DOT Groningen, het mede door het CIT ontwikkelde dome theatre in het Ebbingekwartier. DOT is eenvoudig bereikbaar per fiets of bus en wie met de auto wil komen, kan die vlakbij parkeren in parkeergarage Boterdiep.