DUO DOET IT: Security: working on a defensible network

Op donderdag 14 september werd al weer de 4e IT Meet-up gehouden bij en georganiseerd door DUO. Onderwerp dit keer: Security: Working on a defensible network.

Jitze van der Vinne, IT infrastructuur manager bij DUO, heette de aanwezigen van harte welkom met een drankje en pizza’s.

DUO houdt zich niet alleen bezig met studiefinanciering maar heeft ook de verantwoordelijkheid om de werkplekken te beheren van het Ministerie van OCW en onlangs is DUO gestart met het programma ten behoeve van de financiering van kinderopvang. Een veelzijdige IT-organisatie dus, met om en nabij 2000 medewerkers waarvan er ongeveer 500 in de IT werken.

Medewerkers van DUO, waaronder Harry Dragstra, legden kort uit wat DUO doet om data systemen te beveiligen. Met jaarlijks 16,5 miljoen virtuele bezoekers aan de website, 7,5 miljoen gebruikers van MijnDUO en 114 miljoen berichten (dagelijks zo’n 30.000 tot 40.000 ontvangen en verzonden e-mails) is dit een hele klus.

Honderd procent veiligheid bestaat niet, aldus Dragstra. Hackers die kwaad willen, worden steeds agressiever en vindingrijker. Awareness binnen DUO is daarom van groot belang: veiligheid is van iedere medewerker. Daarbij veranderen de systemen niet, maar de omgeving wel.

Aan het einde van de vroege avond werden de belangstellenden uitgenodigd om achter hun eigen laptop te kruipen of één van de door DUO geïnstalleerde pc’s om mee te doen aan ‘Capture the flag’.

Het was een informatieve avond met een wel heel actueel onderwerp! De volgende IT Meet-up staat over een paar weken op de planning. Interesse? Houd de agenda van Samenwerking Noord in de gaten of kijk op DUO.nl.